1 minuta
Vijesti

BIH236 – Promocija biznisa kao šansa u Općini Dobretići

Njemačka nevladina organizacija Help je 01. Listopada/Oktobra 2020 god.  počela sa implementacijom projekta “Promocija biznisa kao prilika” na području Općine Dobretići. Projekat finansira Fondacija Deichmann, a sufinansira Općina Dobretići.

Projekat će trajati  6 mjeseci i podržati ukupno 15 korisnika na području Općine Dobretići. Potencijalni korisnici su sve nezaposlene osobe iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva sa zdravim poslovnim idejama za započinjanje ili razvoj samostalnih poslovnih aktivnosti u sektorima poljoprivrede, zanata, usluga i turizma. Projektom mogu biti podržane sve aktivnosti koje rezultiraju odgovarajućim mjesečnim prihodom, ovisno od dostupnih finansijskih sredstava i tržišnog potencijala svakog individualnog prijedloga.

Odobrena pomoć biće distribuirana isključivo u vidu materijalno-tehničkih sredstava potrebnih za djelatnost, bez gotovinskih isplata.

Prosječan iznos individualne donacije određen je u protuvrijednosti 2.000 EUR. Svaki korisnik biće u obavezi da uplati 15% od ukupnog iznosa donacije, da registrira svoju djelatnost (minimalno poljoprivredno gazdinstvo) i obavi 10 sati društveno-korisnog rada za lokalnu zajednicu.

Rok za slanje popunjenih aplikacija na Help-ovu adresu je 30.11.2020

Svi zainteresirani mogu dobiti detaljne informacije o projektu i formulare za prijavu na jednoj od prezentacija koje će biti održane u sljedećim terminima:

Media announcement BIH236 Dobretici