1 minuta
Vijesti

Umjesto zaključka

Njemačka humanitarna organizacija Help je tokom proteklih sedam mjeseci bila u mogućnosti pomagati stanovnicima zgrade kolektivnog stanovanja u Maglaju u ulici Put Mladih br 1-23. Bilo nam je zadovoljstvo da možemo pomoći ugroženim ljudima koji su za svega dva dana ostali bez svega što su sticali godinama.

 

Nakon interventne faze, poslije poplava smo zajedno sa volonterima dopremali hranu i osnovne namjernice koje su ljudima u tom trenutku bile potrebne. Potom smo pomogli, u saradnji sa dobrim ljudima, da se obezbijede peći na čvrsto gorivo, osnovna bijela tehnika i ležajevi. Nakon toga smo u saradnji sa Općinom Maglaj izvršili i rekonstrukciju zajedničkih prostorija i zajedničkih toaleta kako bi ljudi imali uslove da se vrate svojim kućama.

 

Najveće zadovoljstvo nam je ipak bila dodjela 8. ortopedskih kreveta za osobe kojima su ti kreveti prijeko potrebni, od kojih je njih pet uzrasta od 11 do 19 godina. Prilikom posjete tim licima, nakon što su dobili krevete, nevjerovatno nam je bilo koliko su se životi tih porodica promijenili na bolje i koliko im je ta pomoć značila u psihološkom i motivacijskom smislu.

Help nastavlja svoju misiju pomoći ugroženim osobama.  Sredinom decembra je najavljen početak projekta pomoći osobama čiji su mikro biznisi jedini izvor prihoda a pretrpjeli su štete od poplava. Realizacija projekta počinje u januaru i obuhvatiće Općine Maglaj i Doboj.

 

Uposlenici organizacije Help žele se zahvaliti svima koji su na bilo koji način pomogli u sakupljanju i/ili distribuciji pomoći na ugroženim područjima. Želimo sve najbolje za nastupajuće praznike svim našim prijateljima, klijentima, partnerima i poznanicima.

 

ČESTIT BOŽIĆ I SRETNA NOVA GODINA!