1 minuta
BlogVijesti

Raspored info sesija za Grad Stolac

OBAVJEŠTENJE ZA MEDIJE

Njemačka nevladina organizacija Help je od 05. Marta 2024.godine, Help – Hilfe zur Selbsthilfe e.V.započela realizaciju projekta “Inkluzija i ekonomsko osnaživanje na Zapadnom Balkanu 2023/2024” na području opštine Berkovići. Projekat finansira Vlada Savezne Republike Njemačke kroz Pakt za Stabilnost Jugoistočne Europe, uz sufinansiranje od strane Grada Stolac.

Projekat će trajati 10 mjeseci i podržati ukupno 20 korisnika sa područja Grada Stolac. Potencijalni korisnici su sve nezaposlene i/ili zaposlene osobe iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva sa zdravim poslovnim idejama za započinjanje ili razvoj samostalnih poslovnih aktivnosti. Projektom mogu biti podržane sve aktivnosti koje rezultiraju odgovarajućim mjesečnim prihodom, zavisno od dostupnih finansijskih sredstava i tržišnog potencijala svakog individualnog prijedloga.

Prednost će imati ideje iz oblasti turizma i zanata. Ideja treba sadržavati komponentu zaštite životne sredine te biti ocijenjena kao “zeleni” biznis od strane Help-ovih službenika.

Odobrena pomoć biće distribuirana isključivo u vidu materijalno-tehničkih sredstava potrebnih za djelatnost, bez gotovinskih isplata. Prosječan iznos individualne donacije određen je u protuvrijednosti 2.500 EUR. Svaki korisnik biće u obavezi da uplati 20% od ukupnog iznosa donacije, da registruje svoju djelatnost (minimalno poljoprivredno gazdinstvo) i obavi 10 sati društveno-korisnog rada za lokalnu zajednicu.

Razmatraće se i već registrovane djelatnosti, do pet godina starosti.

Svi zainteresovani mogu dobiti detaljne informacije o projektu i formulare za prijavu na jednoj od prezentacija koje će biti održane u sljedećim terminima:

DANDATUMMJESTOVRIJEMELOKACIJA
Srijeda20.03.2024.Stolac10:00 hSalon Gradske uprave
Srijeda 

20.03.2024.

Poplat,

Kruševo,

Burmazi -Bjelojevići

 

13:00 h

Lovački dom Pušišta
 

Četvrtak

 

21.03.2024.

Hodovo,

Trijebanj, Rotimlja

 

10:00 h

Osnova škola Hodovo
Četvrtak 

21.03.2024.

Pješivac,

Masline, Borojevići

 

13:00 h

Osnovna škola Rivine
Petak 

22.03.2024.

Crnići,

Aladinići

Bobanovo selo,

Prenj,

 

10:00 h

Osnovna škola Crnići

Više informacija o projektu možete dobiti i na web stranici https://www.help.org.ba/ ili putem email-a: help.bosnia@help.org.ba