1 minuta
BlogVijesti

Raspored info sesija za Grad Visoko

OBAVJEŠTENJE ZA MEDIJE

Njemačka nevladina organizacija Help je od 05. Marta 2024.godine, Help – Hilfe zur Selbsthilfe e.V.započela realizaciju projekta “Inkluzija i ekonomsko osnaživanje na Zapadnom Balkanu 2023/2024” napodručju Grada Visoko. Projekat finansira Vlada Savezne Republike Njemačke kroz Pakt za Stabilnost Jugoistočne Europe, uz sufinansiranje od strane Grada Visoko.

Projekat će trajati 10 mjeseci i podržati ukupno 20 korisnika sa područja Grada Visoko. Potencijalni korisnici su sve nezaposlene i/ili zaposlene osobe iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva sa zdravim poslovnim idejama za započinjanje ili razvoj samostalnih poslovnih aktivnosti. Projektom mogu biti podržane sve aktivnosti koje rezultiraju odgovarajućim mjesečnim prihodom, zavisno od dostupnih finansijskih sredstava i tržišnog potencijala svakog individualnog prijedloga.

Prednost će imati ideje iz oblasti turizma i zanata. Ideja treba sadržavati komponentu zaštite životne sredine te biti ocijenjena kao “zeleni” biznis od strane Help-ovih službenika.

Odobrena pomoć biće distribuirana isključivo u vidu materijalno-tehničkih sredstava potrebnih za djelatnost, bez gotovinskih isplata. Prosječan iznos individualne donacije određen je u protuvrijednosti 2.500 EUR. Svaki korisnik biće u obavezi da uplati 20% od ukupnog iznosa donacije, da registruje svoju djelatnost (minimalno poljoprivredno gazdinstvo) i obavi 10 sati društveno-korisnog rada za lokalnu zajednicu.

Razmatraće se i već registrovane djelatnosti, do pet godina starosti.

Svi zainteresovani mogu dobiti detaljne informacije o projektu i formulare za prijavu na jednoj od prezentacija koje će biti održane u sljedećim terminima:

DanDatumMjestoVrijemeProstorije
Srijeda13.03.2024Grad Visoko10:00Velika sala Gradske uprave Grada Visoko
Srijeda 13.03.2024MZ Gračanica 13:00OŠ Musa Čazim Ćatić Visoko
 Četvrtak14.03.2024MZ Moštre10:30Prostorije MZ Donje Moštre
Četvrtak14.03.2024MZ Kralupi13:00OŠ Alija Nametak Buci
Petak15.03.2024Grad Visoko10:00Velika sala Gradske uprave Grada Visoko

 

Više informacija o projektu možete dobiti i na web stranici https://www.help.org.ba/ ili putem email-a: help.bosnia@help.org.ba