1 minuta
Priče sa terenaVijesti

Helping Hands – Prezentacija Help BiH postignuća i planova 

Organizacija Help – Hilfe zur Selbsthilfe BiH organizirala je u četvrtak, 14.12.2023. godine u Historijskom muzeju BiH događaj pod nazivom : Helping Hands. Osnovni cilj događaja bio je prezentacija Help BiH rada i postignuća s akcentom na ekonomske, razvojne ciljeve i green komponentu. Almin Adžović, direktor organizacije Help BiH pozdravio je sve prisutne i prezentirao postignuća i planove Helpa BiH u idućoj godini. Prisutnima se obratila i Bianca Kaltschmitt, generalna direktorica Helpa, te putem video poruke pozdravila događaj i istakla fokuse rada Helpa u predstojećem periodu.

Predstavnici_e lokalnih zajednica s kojima Help BiH ima dugogodišnju saradnju uzeli su učešće na ovom događaju pozdravivši prisutne naglasili da su participirali u implementaciji Help projekta te podržali korisnike_ce iz njihovih lokalnih zajednica.

Govorili su:

  • Erhad Brkić- Savjetnik Gradonačelnika za nevladin sektor Grada Gračanica
  • Idriz Alihodžić – Pomoćnik Gradonačelnika Službe za upravu i društvene djelatnosti za pitanja boraca i opću upravu
  • Bojan Samardžić – Zamjenik načelnika opštine Berkovići
  • Snježana Radić . Samostalna stručna saradnica za poslove privrednog razvoja Grada Doboj

Učesnici_e Helpin Hands imali su priliku da pogledaju film o sedam korisnika_ca koje je Help BiH podržao u pokretanju biznisa ili osnaživanju poljoprivrednih i drugih oblika biznisa. Sudionici_e filma su: Kerim Grbić, Gordana Antolović, Rifat Osmanbegović, Josip Knežović, Sabrija Parić, Elma Pašić i Saudin Karabajić.

Na samom kraju događaja učesnici_e su direktno razgovarali s nekim od korisnika_ca i počastili se zakuskom koju su pripremile vrijedne ruke Udruženja “Most” iz Jablanice. Svoje proizvode ponudio je i „Špajz“ lokalna prodavnica u kojoj možete pronaći proizvode domaćih proizvođača podržanih kroz Help BiH projekte.

Zahvaljujemo se svim prisutnim što su uveličali Help BiH događaj i nadamo se razvoju saradnje u budućnosti na polju ekonomske, zelene i održive komponente.

U nastavku pogledajte neke od slika s samog eventa (autorica fotografija- Mia Medaković – Topalović)